KAHRAMANMARAŞ İL MEM ARGE

Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Açılış Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde hazırlanan ve Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında desteklenen Çevrimiçi Öğrenme Yoluyla Mültecilerin Girişimcilik Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı.
Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Açılış Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan, AB destekli 'Çevrimiçi Öğrenme Yoluyla Mültecilerin Girişimcilik Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi'nin ilk toplantısı 5-6 Şubat tarihlerinde Clarion Hotel toplantı salonunda yapıldı. 

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesinin sayısız proje hazırlaması ve AB'den destekler almasının önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekerek: "Erasmus+ KA204 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında; şehrimizde yaşayan, geçici koruma statüsünde olan mültecilerin istihdamının insana yakışır iş anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilmesini desteklemek üzere, mülteciler iş hayatına kazandırmak için çevrimiçi dil eğitimi ve girişimcilik eğitimi başta olmak üzere verilen eğitimlerle iş piyasasına entegrasyonunu sağlamak amaçlanmaktadır. Bu vesile ile bu toplantının gerçekleşmesinde emek veren herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Proje ortağı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şube Müdürü İsa ÇETİN, ARGE koordinatörü Selahaddin UĞUR ve proje koordinatörleri Kürşat ÇİFTÇİ, Muttalip NACAR ve Sebahattin GÖKTALAY katıldı. 

Eğitim projesi, mülteci kampında ve kamp dışında yaşayan geçici koruma altındaki Suriyelilere; iş deneyimlerinin saptanması için saha araştırması yapılacaktır. Anket çalışması yapılarak analiz raporu oluşturulması ve mentörlük, bilgilendirme toplantıları, çevrimiçi eğitimler, dil ve girişimcilik eğitimleri, girişimciliğin teşvik edilmesine yönelik modül rehber kılavuzu hazırlanacak.

Almanya, İtalya, Yunanistan ve Norveç gibi ülkelerin de ortak olduğu projede; yetişkin eğitimi kapsamında mültecilerin iş gücü piyasasına entegrasyonuna yönelik ihtiyaçların belirlenmesi ve iş kurma kapasitelerinin, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi planlanmaktadır. Sermayesi olan ve kendi işini kurmak isteyen Suriyeli misafirler arasında girişimciliğin teşvik edilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması düşünülüyor.

Proje Hedefleri: 

- Yetişkin eğitimi kapsamında mültecilerin iş gücü piyasasına entegrasyonuna katkı sağlamak

- Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımız arasında girişimciliğin teşvik edilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması,

- Öğrenim ve yeterliliklerin ev sahibi ülkedeki iş gücü piyasası ile uygunluğunun artırılması,

- Mülteciler ile iş dünyası arasındaki bağların güçlendirilmesi,

- Mültecilerin sosyal ve ekonomik anlamda fayda sağlayan bireyler olarak ülkemize kazandırılması,

- Ülkemizde uzmanlıkları dışındaki alanlarda geçici ve çoğu zaman kayıtsız çalışan bu kişilerin, kariyer yolunu kişisel ve mesleki gelişimleri ile uyumlu şekilde destekleyerek, yüksek verim ile toplum ve ekonomiye entegre edilmesi amaçlanmaktadır.

Proje Ortaklık yapısı: Proje ortaklık yapısı 3 adet yerel, 4 adet yurt dışı ortağı olmak üzere 7 ortaklı yapıya sahiptir.

1. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi (Koordinatör)

2. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (Yerel ortak)

3. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Yerel ortak)

4. CEIPES) Centro Internazionale Per La PromozıoneDell'educazıone E LoSvıluppo Associazione (İtalya- Sivil Toplum Kurumu)

5. AKETH-EG [Developmental Centre of Thessaly-EG)  (Yunanistan- Sivil Toplum Kurumu)

6. FONIX AS ( Norveç-Sandefjord Belediyesine bağlı Mesleki eğitim veren sivil toplum kurumu)

7. Wisamar (Almanya- Eğitim sağlayıcı sivil toplum kurumu) 

Yenişehir Mah. Cahit Zarifoğlu Cad. 46060/Kahramanmaraş/TÜRKİYE - 0344 216 46 90/91/92

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.